FUNÄSDALEN

Full fart eller rofyllt

Spelplanen är en av den svenska fjällvärldens riktiga pärlor. Möjligheterna att upptäcka något nytt är i stort sett outtömliga. För dig som har spring i benen och äventyrslusta är det bara att ge sig ut på någon av alla de vandrings- och cykelleder som finns alldeles runt knuten. Föredrar du att uppleva natur och kultur på ett stillsammare sätt är det också fritt fram.

Pimpelfisket övergår till bad, skidåkningen till vandring. Och skotern byts ut mot en cykel. Funäsfjällen byter skepnad flera gånger under året och allt har sin tjusning. Det går inte att bli mätt på upplevelsen oavsett säsong.

Det ingen stad i världen kan erbjuda, det hittar du i fjällvärlden med alla sina vidsträckta spår och leder. Besök hos myskoxar och det lokala bryggeriet den ena dagen. En turridning på islandshästar den nästa. Och däremellan ett dopp i Funäsdalssjön eller kanske i en stilla krök av Ljusnan. Älven Ljusnan är för övrigt något som med fördel upplevs från kanoten.
Fiske och jakt är annat man kan ägna sig åt när det är säsong för det. Eller finslipa swingen på Sveriges äldsta fjällgolfbana Ljusnedal med sina 18 hål i storslagen miljö, eller Ramundsbergets 9-hålsbana.

Kontakt & bokning

Parkstigens Fjällby

Parkstigen 30-48, Funäsdalen

info@funasresort.se

+46 705 82 75 40

Reception

Stugvärden Funäsfjällen

Vallarvägen 4, Funäsdalen

info@stugvarden.se

+46 684 212 45

Jour: +46 708 24 06 55

Copyright Parkstigens Fjällby.  Allmänna villkor